designarc

BIESTERFELD

Müşteri: BIESTERFELD TÜRKİYE
Kategori: OFİS DEKORASYON UYGULAMALARI

BIESTERFELD

Mimaride yaratıcılık, sadelik ve estetik kavramına yeni bir yorum: LS Design Architecture

Çok geniş bir yelpaze içerisinde algılanabilecek olan mimarlık disiplinini kendine has yaratıcılık, sadelik ve estetik prensipleriyle yeniden yorumlayan LS Design Architecture, pek çok saygın kurum ve kuruluşla işbirliği yaparak mekânlara anlam kazandırmaya devam ediyor.

LS Design Architecture’in yapı yapmadan öte geometri, biçim, düzen, ışık, hareket, strüktür ve bağlam gibi kavramları temel alarak özel dokunuşlarda bulunduğu ve işbirliği içerisine girdiği saygın kurumlardan biri de Hamburg merkezli Biesterfeld Spezialchemie GmbH firmasının Türkiye’deki iştiraki olan Biesterfeld Özel Kimyasallar firmasıdır.

Biesterfeld Türkiye, ofis olarak kullanmak üzere Ataşehir’de kiralanan müstakil bir binanın dekorasyonu için LS Design Architecture ile ilk kez 2011 yılında çalışmaya başlamıştır. Dayanıklılık, uygunluk ve güzelliğe önem verilerek yaratıcı fikirlerle sade bir estetiğin ön plana çıktığı Biesterfeld Türkiye ofisi, 2015 yılında Maltepe Tançelik Yakut Plaza’da 660 m²’lik yeni bir ofise taşındığında da iç mekân düzenlemesi için yine LS Design Architecture’i tercih etmiştir.

Yeni Açılımlar ve Farklı Tasarımlar

Yapıların günden güne daha karmaşık hale gelmesi, kültürel ve sosyal değişimin yanında bilgi birikiminin de artış göstermesiyle insanların ihtiyaçlarının çeşitlenmesi doğrultusunda yapı tipolojileri de çeşitlenmiştir. Buradan hareketle Biesterfeld Türkiye’nin yeni ofis tasarımına başlarken önceliğimiz ofisin konseptini belirlemekti.

Ofis kapısından içeri girer girmez yüksek tavanlı kaset tipi betonarme döşemenin yalın güzelliğini dekorasyonun bir parçası yapacak şekilde işe başladık. Tavanda yapılması gereken klima, sprinker sistemi, aydınlatma ve elektrik kablo ağı gibi sıvaaltında çözümlenmesine alışkın olduğumuz tüm elemanları yalın haliyle bırakarak hiçbir şekilde gizlemedik.

Yüksek bölmelerle ayrılmayan, tamamen açık ofis mantığıyla yapılan düzenlemede, önümüze çıkan en büyük sorun akustikti. Bu nedenle farklı ses desibellerinde çalışmaya alışkın olan 35 farklı kişinin verimli bir şekilde çalışabilme konforunu ofisin tüm alanlarında sağlamak gerekiyordu. Çözüm, TEKNOR - WİCANDERS PARKE zemin kaplaması ve tavanda yer alan, Muratto Cork Wall Coverings  ses  kırıcı olarak da nitelenen, mantarla kaplı panellerle sağlandı. Bu paneller, esas işlevinin yanı sıra tavana hareketlilik getirerek mekâna üç boyut kazandırdı. Departman ayracı olarak kullanılan flora etkisi ise akustikle ilgili sorunumuza bir başka çözüm alternatifi oldu.  

Doğru Aydınlatma

Aydınlatma tasarımı çözümü, her zaman mimariye, mekâna ve mekândaki objelere entegre bir çözüm olmalıdır. Bu nedenle ofisin genel aydınlatmasının tasarım aşamasında, çalışanların fiziksel ve psikolojik konforu göz önüne alınarak günışığı rengi led sarkıtlar kullanıldı. Lokal aydınlatma için masaüstü sarkıtlar; departman kenarlarındaki flora ve duvarlardaki tablolar için, noktasal aydınlatma sağlayan sıvaüstü sarkıt armatürler tercih edildi.  Toplantı odalarında kullanılan sarkıtlar dimlenerek istenilen ışık seviyesine ulaşıldı.

Ofis çalışanlarının buluşarak bilgi alışverişinin gerçekleştiği ve sosyalleşme imkânı sağlayan ‘Biesterfeld Meydanı’nda farklı boyutta ve çaplardaki sarkıtlar, oturma gruplarına vurgu yaparak meydan etkisini desteklemesi sağlandı.

Profesyonel ve iyi düşünülmüş bir aydınlatma tasarımı için, sürecin derinlemesine incelenmesi ve projenin gerçekleşmesine katkıda bulunan tüm katılımcıların doğru tespiti önemli olduğundan aydınlatma konusunda çözüm ortağı olarak Lamp 83 firması tercih edildi. Başarılı projelerin mimarla yapılan ve tüm tarafların birbirine ilham verebildiği iyi bir işbirliğine dayandığına inanan LS Design Architecture ekibi, projelendirme aşamasından başlayarak ürün seçimi ve yerleştirme, montaj ve teslim zamanına kadar verdiği destekle mimarinin ayrılmaz bir parçası olan ışığın sahibi Lamp 83 ile çalışmanın haklı gururunu yaşamaktadır.

 

Ekleyen: Leyla Süha
Proje Tarihi: 1.12.2015